ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:”ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ”-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΤΟ ΑΠΕΜΠΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΜ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την βελτίωση της ποιότητας,περί παρεχόμενης υπηρεσίας,ε΄κανε λόγο στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας,στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Στόχος μας είναι η αύξηση του μεριδίου χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς έναντι των άλλων τρόπων μετακίνησης, ώστε να δημιουργήσουμε φιλικές μετακινήσεις για τους πολίτες και να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα των μεταφορών”,τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην προμήθεια νέων λεωφορείων,με μηδενικούς ρύπους,τα οποία μάλιστα πρόκειται να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στις αρχές του 2024.Ωστόσο 400 λεωφορεία βρίσκονται εντός διαγωνισμού όπως είπε,ενώ παράλληλα επέρχεται η Β’ φάση προμήθειας 650 λεωφορείων.

Σημαντικό στοιχείο που υπογράμμισε είναι ότι καταφθάνει η εισαγωγή χρήσης τραπεζικών καρτών,καθώς και κινητών τηλεφώνων,όσον αφορά τις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς.Όσον αφορά τα κόμιστρα,αυτά θα μπορούσαν να εισπραχθούν είτε μέσω τραπεζικών καρτών,οι οποίες είτε θα έχουν την μορφή της πλαστικοποίησης,είτε ενσωματωμένης εντός κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα στην συνέντευξή του ο Χρήστος Σταϊκούρας,δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ασφάλεια των ελληνικών σιδηροδρόμων,πάνω στην οποία -οι ειδικοί-εργάζονται με εντατικό τρόπο.Μίλησε ακόμη για εκτεταμένα έργα τα οποία γίνονται σε αυτόν τον τομέα και ειδικότερα όσον αφορά την συντήρησή τους,καθώς έχουν εξασφαλισθεί η ανάλογοι πόροι.

Ακόμη αναφέρθηκε και στην κατασκευή του μετρό στην πόλη μας,λέγοντας χαρακτηριστικά: “Επίσης, προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς το έργο για την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό, ένα εμβληματικό έργο για την πόλη της Αθήνας, και ολοκληρώνουμε την κατασκευή του μετρό στη Θεσσαλονίκη”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο